Τα νέα μας

Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό

Posted by:

Κοινοποίηση

Πανελλαδική Προσκοπική Δράση ευαισθητοποίησης για την αξία της αλληλεγγύης

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, οι Πρόσκοποι μοιράστηκαν μία ιδιαίτερη δράση με τον κόσμο που θα βρίσκεται εκείνη τη μέρα στις πλατείες ή/και σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη την Ελλάδα.
Στη Ρόδο ήταν στον πεζόδρομο της οδού Πλαστήρα την Κυριακή από τις 11.00 έως τις 13.00 , στην πλατεία Παραδεισίου το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 16.00 και στη Λέρο και στη Κάλυμνο την Κυριακή.
Συνδυάσαν μια δράση πραγματικής προσφοράς φαγητού με μια δράση ευαισθητοποίησης πάνω στην αξία του να μοιράζεσαι. Ταυτόχρονα  αναδείξαν και τις δύο διαστάσεις της κοινωνικής προσφοράς των Προσκόπων: τη δράση για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας, αλλά και -το πιο σημαντικό- τη διαρκή διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, της καθημερινής “καλής πράξης” και τη συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων πολιτών.
Τα σάντουιτς τα  ετοιμάσαν οι Πρόσκοποι   δωρεάν φυσικά αλλά υπό έναν όρο… για να πάρει κάποιοςέπρέπε  ο ίδιος να το κόψει στη μέση και να το μοιραστεί με έναν άλλο περαστικό στην πλατεία!!! Τον  καλέσαμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να ανακαλύψει πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι!
Οι Πρόσκοποι γνωρίζουμε πολύ καλά το γιατί. Εδώ και 100 χρόνια κάνουμε πράξη την προσφορά και ξέρουμε καλύτερα από όλους ότι το δώρο που χαρίζεις, που μοιράζεσαι, σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Κι αν αξίζει ένα μήνυμα να το περάσουμε σε όλους, ιδιαίτερα σήμερα, τότε είναι αυτό: πως το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή είναι να μοιράζεσαι, το πιο ωραίο σάντουιτς από όλα… είναι το μισό!
Μπορεί να μην χορτάσει κανείς με μισό σάντουιτς. Φροντίσαμε  όμως το συγκεκριμένο… να μην το ξεχάσει ποτέ!
Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 

ν4

0
  Related Posts
  • No related posts found.