Τα νέα μας

Προσκοπισμός και Κοινωνία

Posted by:

Κοινοποίηση

Οι Πρόσκοποι από τα Δωδεκάνησα πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους συμμετείχαν στη 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Αιμοδοτών στη Ρόδο το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 και στην Κάλυμνο τη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Ανάψαμε όλοι μαζί τη φλόγα της ζωής και της αιμοδοσίας , ας ελπίζουμε να εξαπλωθεί και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας.
Οι Πρόσκοποι από το 1ο Ιαλυσού Ρόδου και το 1ο Ρόδου για 2η συνεχή χρονιά στήριξαν τη φιλανθρωπική αθλητική γιορτή για παιδιά « Μαμάδες στη Ρόδο» την Κυριακή 28/09/2014 , δίνοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο προσκοπικό παλμό στις δραστηριότητες.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 65 Πρόσκοποι ξεκίνησαν από το πρωί για να στελεχώσουν τους 15 σταθμούς βοήθειας (με ομάδες 4 -5 ατόμων) για την παροχή νερών και ηλεκτρολυτικών ποτών προς τους δρομείς του πρώτου Μαραθώνιου «Δρόμοι προς την Ρόδο».
Από το Μανδρικό την αφετηρία του αγώνα μέχρι την πόλη της Ρόδου σταθμοί με Προσκόπους.
Οι Βαθμοφόροι μας και οι Ανιχνευτές μας για άλλη μια φορά συνεπείς , παρόντες στήριξαν την όμορφη αυτή γιορτή του αθλητισμού.
Ρεκόρ ομαδικής συμμετοχής στη φιλανθρωπική εκδήλωση « Η Ρόδος για τη Ζωή» την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού με 425 άτομα κατέκτησε την πρώτη θέση ομαδικής συμμετοχής για άλλη μια φορά , πλαισιωμένοι με Προσκόπους από το 1ο Σύστημα Ρόδου , 6ο Αεροπροσκόπων Ρόδου , 2ο Σύστημα Κρεμαστής και 3ο Σύστημα Παραδεισίου.
Πρωταγωνιστής στις σκέψεις όλων ο Δημήτρης… που έφυγε τόσο νωρίς …
Ο Βαθμοφόρος του 1ου Προσκόπων Ιαλυσού κ. Λάμπης Κρίκος συντονιστής της παραπάνω δραστηριότητας ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη παραλαβή του βραβείου το αφιέρωσε στον Δημήτρη.
Οι Πρόσκοποι από τα Δωδεκάνησα συνεχίζουν να συλλέγουν τρόφιμα προκειμένου να τα διαθέτουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο Προσκοπισμός στην Ελλάδα, μέσα από τα Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη των νέων, σε ενεργούς πολίτες, που πρεσβεύουν μια θετική αλλαγή: τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Ο εθελοντισμός αποτελεί μέσο έκφρασης του ενεργού πολίτη, και ένα εργαλείο μέσω του οποίου οι νέοι αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας συνολικά.3350
  Related Posts
  • No related posts found.