Τα νέα μας

Οι Πρόσκοποι της Καλύμνου στην Ψέριμο

Posted by:

Κοινοποίηση

Στην ακριτική Ψέριμο λειτουργεί εδώ και χρόνια Προσκοπικό Κέντρο όπου φιλοξενεί Προσκόπους από όλη την Ελλάδα.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 οι Πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) με τους Βαθμοφόρους τους (ενήλικα στελέχη) του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου σήκωσαν τα δικά τους πανιά με πορεία προς την Ψέριμο όπου και πραγματοποίησαν τη προσκοπική τους κατασκήνωση μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015.

P1170923
Πρωταγωνιστής της κατασκήνωσης ο « Πρωτοπόρος » η ναυτοπροσκοπική λέμβος του Συστήματος , όπου οι Πρόσκοποι έκαναν ιστιοπλοΐα και κωπηλασία με τους εκπαιδευμένους και έμπειρους Βαθμοφόρους τους.
Πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή με πορεία προς το βουνό , ενώ από τα καθημερινά παιχνίδια της περιπέτειας τους οι μικρές παρέες των Προσκόπων οι Ενωμοτίες βίωσαν πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια και επιδόθηκαν σε πολλά αθλήματα.
Αξιοποίησαν τις γνώσεις της προσκοπικής τεχνικής , τη φαντασία και φυσικά την δεξιοτεχνία τους δημιουργώντας μεγάλες προσκοπικές κατασκευές χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα.
Για άλλη μια φορά τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών ) με τους Βαθμοφόρους του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου παρέα με την περιπέτεια, σάλπαρε για το ετήσιο προσκοπικό ταξίδι της κατασκήνωσης, με προορισμό το γραφικό νησάκι της Ψερίμου.

??????????????
Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 09.30πμ το ταξίδι τους άρχισε , παρέα με την χαρά, την αγωνία και την εξερευνητική τους περιέργεια. Τα Λυκόπουλα βίωσαν μια πλούσια δράση σε παιχνίδια και δραστηριότητες μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015. Όλοι οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι τους παρόντες, άλλοι πιο ήπια άλλοι εντονότερα, ήταν όμως όλοι εκεί…η Αγάπη, η Αδελφοσύνη, η Αφοσίωση, η Φιλία, το Λάθος, η Ανεμελιά, το Θάρρος, η Αψήφιση, η Προσφορά, τους έκαναν παρέα σε κάθε μας βήμα, κάθε στιγμή. Τους δυνάμωσαν, τους ενθάρρυναν, τους επιβράβευσαν!!
Κοινή Ευχή όλων….οι φετινές τους «αποσκευές αναμνήσεων» να έχουν αφήσει τον απαραίτητο εκείνο χώρο της ανανέωσης για τις επόμενές τους περιπέτειες…

Οι Βαθμοφόροι του 1ου Συστημάτος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου ευχαριστούν θερμά όλους τους γονείς των παιδιών που για άλλη μια φορά τους έδειξαν την αμέριστη στήριξή καθώς και εμπιστοσύνη τους.

0
  Related Posts
  • No related posts found.