Τα νέα μας

Λίγο απ’ τη Μεγάλη Δράση Υπαίθρου

Posted by:

Κοινοποίηση

Στα πλαίσια του προσκοπικού προγράμματος οι Ανιχνευτές τoυ 3ου Συστήματος Προσκόπων Παραδεισίου ολοκλήρωσαν την προσκοπική τους χρονιά με την θερινή μεγάλη δράση υπαίθρου.

Οι Ανιχνευτές επισκέφθηκαν την Κάρπαθο και την γειτονική Σαρία από τις 23 μέχρι 30 Ιουλίου 2015.

Η δράση περιελάμβανε πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που κάλυπτε όλα τα ενδιαφέροντα των εφήβων. Το νησί αποτέλεσε μια δυνατή πρόκληση για εξερεύνηση και περιπέτεια. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν να ανακαλύπτουν τον υδάτινο κόσμο της Καρπάθου μέσω της κατάδυσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο των Πηγαδιών. Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στη Σαρία όπου οι Ανιχνευτές συμμετείχαν ενεργά γνωρίζοντας την παραδοσιακή μουσική , τους χορούς και τις συνταγές του νησιού. Επόμενος σταθμός τους ήταν το χωριό της Ολύμπου με τα τόσα ιδιαίτερα παραδοσιακά στοιχεία που τους ώθησε να υλοποιήσουν την έρευνα τους, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν βαθύτερα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στόχος της κοινότητας ήταν η ψηλότερη κορυφή του νησιού με το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία την οποία και κατέκτησαν διασχίζοντας μία εντυπωσιακή διαδρομή .

Σε μια μεγάλη δράση δεν θα μπορούσε να λείπει μια δράση κοινωνικής προσφοράς. Αυτή τη χρονιά επιλέχθηκε δράση ψυχαγωγίας των παιδιών της πρωτεύουσας της Κάρπαθου (Πηγάδια) με προσκοπικά παιχνίδια με σκοπό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το προσκοπικό πρόγραμμα.

Οι ανιχνευτές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις ομορφιές του νησιού και τη φιλοξενία των κατοίκων. Με τις εμπειρίες που αποκόμισαν θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά θέτοντας ακόμα πιο ψηλούς στόχους.

Η 3η Κοινότητα ευχαριστεί θερμά τους: Έπαρχο Καρπάθου Κάσου κ .Μηνατσή Ιωάννη για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία , Διευθύντρια 2ου Δημοτικού σχολείου Πηγαδιών κ. Ιωαννίδου Καλλιόπη για τη φιλοξενία, Πρόεδρο Δημοτικής ενότητας Ολύμπου κ. Μακρυμανώλη Ιωάννη για τη φιλοξενία και τη βοήθεια.

scouts4

scouts1

scouts2

0
  Related Posts
  • No related posts found.