Τα νέα μας

Ανιχνευτές – Έφηβοι Πρόσκοποι στη Βουλή των Εφήβων

Posted by:

Κοινοποίηση

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε Ανιχνευτής (έφηβος ηλικίας 15-18 ετών) της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων. Στην ΙΗ’ Σύνοδο του 2013 και στην ΙΘ’ Σύνοδο του 2014 συμμετείχαν η Ραχήλ Κατσαμούνδη και ο Μιχάλης Μπραουδάκης Ανιχνευτές τότε του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου και νυν φοιτητές.

δημοσιευμα εφηβοι βουλετες
Τη σκυτάλη πήρε φέτος όπου και συμμετείχε στην Κ΄ Σύνοδο η Ανιχνεύτρια Ειρήνη Κασιώτη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κρεμαστής. Η Ειρήνη παρακάτω παραθέτει τις σκέψεις της.
«Ο Προσκοπισμός και συγκεκριμένα η Κοινότητα Ανιχνευτών με επηρέασε στην απόφαση μου να πάρω μέρος στη Βουλή των Εφήβων λόγω της δομής και της λειτουργίας της. Στην Κοινότητα Ανιχνευτών έχουμε τη Σύνοδο στην οποία οι Ανιχνευτές συγκεντρώνουμε τις προτάσεις μας, τις παρουσιάζουμε, τις αξιολογούμε, τις ψηφίζουμε και αποφασίζουμε όλοι μαζί για το πώς θα τις πραγματοποιήσουμε. Εκτός της Συνόδου που έχει παρόμοια δομή με την αντίστοιχη λειτουργία της Βουλής των Εφήβων υπάρχει και στην πρόοδο των Ανιχνευτών ο τομέας της Αγωγής και Δημοκρατίας όπου μπορούμε να ασχοληθούμε από τους διεθνείς οργανισμούς και φορείς μέχρι τη λειτουργία του κοινοβουλίου καθώς και με κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα και ο ρατσισμός.
Ως έφηβος βουλευτής οι αναμνήσεις που έχω από τη Βουλή των εφήβων είναι από τις καλύτερες της εφηβικής μου ζωής. Μέσα σε τέσσερις μέρες έμαθα πως λειτουργεί η Bουλή και ποια διαδικασία ακολουθούν τα μέλη της στις συνεδριάσεις. Μιλήσαμε με το Συνήγορο του Παιδιού και συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας, προβλήματα που οι περισσότεροι αγνοούν. Ακόμη, γνώρισα παιδιά και άλλων κρατών (Έλληνες του εξωτερικού). Μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολικό περιβάλλον ανά περιοχή, καθώς και τις ανησυχίες μας γα το μέλλον. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω αυτήν την εμπειρία και ελπίζω οι προτάσεις αντιμετώπισης του φαινομένου των διακρίσεων στο χώρο του σχολείου που δόθηκαν από τους έφηβους βουλευτές να βρουν αντίκρισμα.»

O Προσκοπισμός , μια δημοκρατική κίνηση παιδιών και νέων από τη παιδική μέχρι την εφηβική ηλικία προσπαθεί να εμφυσήσει σε αυτούς την αξιοκρατία , τη δημοκρατία , το σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων , την ειρήνη με στόχο έναν καλύτερο κόσμο όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.

0
  Related Posts
  • No related posts found.