Τα νέα μας

Ανίχνευση Φύσης – Έρευνα – Προσφορά από τους Προσκόπους της Ρόδου

Posted by:

Κοινοποίηση

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν τη Μεγάλη Δράση Υπαίθρου της Κοινότητας Ανιχνευτών (έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών). Όλες οι δραστηριότητες της Κοινότητας Ανιχνευτών , οργανώνονται και υλοποιούνται από μικρές ομάδες εργασίας που αποτελούνται από 3-6 Ανιχνευτές και ένα Βαθμοφόρο (ενήλικο μέλος).

11224687_10206786263156135_2847748361166730520_n

Φέτος οι Ανιχνευτές των Κοινοτήτων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ρόδου , του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού και του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου με τη συνοδεία των βαθμοφόρων τους επέλεξαν και πραγματοποίησαν Μεγάλη Δράση στο διεθνές Προσκοπικό Κέντρο Kandersteg International Scout Centre – KISC στις Ελβετικές Άλπεις από τις 6 έως τις 16 Ιουλίου 2015.

Στις 6 Ιουλίου το όνειρο άρχισε. Επιβιβαστήκαν στο καράβι για να γνωρίσουν νέα μέρη, νέες εμπειρίες , νέους ανθρώπους. Αρχικά φιλοξενήθηκαν από Προσκόπους στην Αθήνα σαν ενδιάμεσο σταθμό για την Ελβετία.
Την επόμενη μέρα επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο γεμάτοι αγωνία ,ενθουσιασμό και ανυπομονησία για να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες. Η πορεία προς το διεθνές Προσκοπικό Κέντρο αφού χρησιμοποίησαν κάθε μεταφορικό μέσο, είχε την δική της ομορφιά. Φτάνοντας στο Προσκοπικό Κέντρο και με θέα τις Άλπεις οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν τα συναισθήματά τους.
Η παρέα τη πρώτη νύχτα με τραγούδια και παιχνίδια με Προσκόπους από άλλες 17 χώρες θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη τους . Την επόμενη μέρα ανάβαση – κατάβαση στις Άλπεις στα 1700μ υψόμετρο. Η αξέχαστη εκδρομή σε Tun και Βέρνη και οι δραστηριότητές τους στον ποταμό Aar. Η παρακολούθηση νυχτερίδων. Τα μαθήματα Συρτάκι που κάναμε στους Προσκόπους από τις υπόλοιπες χώρες στο Προσκοπικό Κέντρο. Οι αξέχαστες βαρκάδες και το ατελείωτο κολύμπι στον ποταμό Ochinensee.
Η προσφορά όπου δημιούργησαν το δικό τους μονοπάτι στο Προσκοπικό Κέντρο και το ονόμασαν «Path of Rhodes».
Τις έρευνες που πραγματοποίησαν στο σπίτι του Einstein, στο Clock Tower , στο κοινοβούλιο, στον ζωολογικό κήπο με τα σπάνια είδη αρκούδων και στον καθεδρικό ναό. Τις περιπλανήσεις τους στις πλατείες τις Ζυρίχης. Αυτές και ακόμα περισσότερες δραστηριότητες έκαναν τον χρόνο να κυλήσει σαν νερό. Πέρασαν οι μέρες και έφτασαν στην ώρα της επιστροφής στην Αθήνα και έπειτα την επόμενη μέρα στις 17 Ιουλίου πίσω στην Ρόδο. Γύρισαν με νοσταλγία για όλα αυτά που βίωσαν και με αποσκευές γεμάτες αναμνήσεις. Κοινή ευχή όλων να μπορέσουν να επαναλάβουν το συντομότερο μια παρόμοια μεγάλη δράση σαν αυτή.

scouts2-1024x768

Οι Ανιχνευτές της Κοινότητας του 3ου Συστήματος Προσκόπων Παραδεισίου με τη συνοδεία των βαθμοφόρων τους επέλεξαν και πραγματοποίησαν Μεγάλη Δράση με κατεύθυνση προς το Καρπάθιο Πέλαγος. Οι Ανιχνευτές επισκέφθηκαν την Κάρπαθο και την γειτονική Σαρία από τις 23 μέχρι 30 Ιουλίου 2015.

Η δράση περιελάμβανε πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που κάλυπτε όλα τα ενδιαφέροντα των εφήβων. Το νησί αποτέλεσε μια δυνατή πρόκληση για εξερεύνηση και περιπέτεια. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν να ανακαλύπτουν τον υδάτινο κόσμο της Καρπάθου μέσω της κατάδυσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο των Πηγαδιών. Ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε το παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στη Σαρία όπου οι Ανιχνευτές συμμετείχαν ενεργά γνωρίζοντας την παραδοσιακή μουσική , τους χορούς και τις συνταγές του νησιού.

0
  Related Posts
  • No related posts found.